INTERNAȚIONAL

Doi români, arestaţi în California. Se dădeau drept agenţi federali şi ameninţau imigranţii cu deportarea dacă nu le dau banii

Doi români au fost arestaţi de autorităţile americane în California. Cei doi pretindeau că sunt agenţi federali care se ocupă cu Imigrarea şi ameninţau imigranţii hispanici că vor fi deportaţi dacă nu le dau toţi banii pe care îi au asupra lor.

Potrivit Telemundo, cei doi români ar fi jefuit 11 persoane în Orange County. Acesta e numărul confirmat de autorităţi până acum, dar numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. Se crede că cei doi ar avea legătură cu o reţea românească de crimă organizată.

Conform poliţiştilor americani, unul dintre escroci ar fi declarat în timpul anchetei că „au fost vizaţi bărbaţi hispanici pentru că au bani, nu sunt deştepţi, nu se luptă şi se tem din cauza statutului lor de imigrant astfel că nu vor suna la poliţie„. Cei doi români foloseau insigne false de poliţie şi ameninţau victimele că vor fi deportate dacă nu le dau cardurile şi banii.

Surse din anchetă, citate de presa americană, susţin că cei doi români s-ar afla chiar ei ilegal în Statele Unite ale Americii. Fiecare dintre ei se confruntă acum cu 11 capete de acuzare, printre care tâlhărie, răpire în vederea comiterii unei tâlhării şi infracţiuni motivate de ură. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă 29 de ani de închisoare.