GENERAL

Doi localnici din Pătrăuți ar fi furat arbori fără știrea pădurarului. Polițiștii le-au ieșit în drum. Au întocmit dosar penal

Doi localnici din Pătrăuți ar fi furat arbori fără știrea pădurarului. Polițiștii le-au ieșit în drum. Au întocmit dosar penal. La data de 31.07.2024, orele 20.09 lucrătorii de poliție din cadrul Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești au depistat în flagrant două persoane de sex masculin din sat/comuna Pătrăuți care au tăiat ilegal și sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Pătrăuți.

În baza unei informații lucrătorii de poliție s-au deplasat pe raza Cantonul Silvic Distra, parcela din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți și au depistat în flagrant două persoane de sex masculin, respectiv Marin Ilie și Boca Florin, care erau cu două atelaje hipo și încărcate cu lemn ce fusese tăiat și sustras fără drept. La fața locului s-a prezentat și pădurarul responsabil de zona în care s-a comis fapta, confirmând că lemnul este tăiat și sustras fără drept. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia pădurarului iar bunurile comise la săvârșirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării, respectiv un motofierăstrău,un topor, o lopată, un hârleț. De asemenea au fost fost supuse conficării două atelaje hipo, care au fost transportate la locația special amenajată a IPJ Suceava din comuna Stroiești.

În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, fapte prev de art 107, alin. (1), lit. a) și art. 109,  alin. (1), lit. a)  din Lg. 46/2008 R cu aplicare Lg. 197/2020.