BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Doi inculpați arestați preventiv pentru trafic de influență, în Suceava

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală instrumentată de procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, care au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 mai 2023a doi inculpați, persoane fizice, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curți de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.
Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

La data de 12 mai 2023, judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.