ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Doi bebeluși cu naționalitate română, de 5 și 14 zile, cu probleme grave de sănătate, aduși din Ucraina

Doi nou-născuţi, un băieţel de 5 zile și o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, au fost transportaţi cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în Vama Siret, județul Suceava, și predaţi echipajelor SMURD, informează Departamentul pentru Situații de Urgență, într-o postare pe Facebook. Băiețelul, de cinci zile, a ajuns la Timișoara, iar fetița, la Iași, după care va fi transportată la București.

„Băieţelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava, ca mai apoi acesta să fie predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Odată predat băieţelul, acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestuia”, a transmis DSU.   Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanţă SMURD la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de acelaşi elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranţă la Iaşi. Fetiţa aflată sub îngrijiri medicale în Iaşi va fi transportată de urgenţă în Bucureşti.

,,Dorim să mulțumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți și anume, echipele medicale ucrainene, echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor,, arata DSU.