ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Documente/Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc si-a ridicat Casă de Vacanță în Solonețu Nou. Persoană de contact-soția. Imobilul nu este trecut pe declarația de avere

Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc și-a ridicat Casă de Vacanță în Solonețu Nou,comuna Cacica. Persoană de contact, soția pe turisminfo.ro.  Nu ar fi primul edil care în scurt timp se ocupă de averea personală.  Edilul este președinte al Organizației Locale al PSD Arbore.

Primul gospodar al comunei Arbore este membru în Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și membru ADI Bazinul Solca Suceava.

Casa de Vacanță apare pe site-ul turisminfo.ro iar la persoană de contact este trecută soția edilului. Mai toti social-democrații știu că primarul și-a construit o locuință într-o zonă de poveste din comuna Cacica. De fapt, acolo s-a refugiat și când  a  fost diagnosticat cu  COVID pentru a evita contactul cu familia  ajuns la spital abia când starea de sănătate s-a agravat.

Oaza Amurg Solonețu Nou,comuna Cacica

 

 

Edilul este căsătorit și are trei copii. Este normal ca electoratul dar și cei interesați să petreacă clipe de relaxare să ajungă preț de câteva minute sau  chiar un sejur  aici, pentru că ce este drept descrierea de pe un site-ul  specializat în turism este chiar reală.  Casa de Vacanță este situată într-un loc de basm.  Și taman poți folosi chiar tichetele de vacanță. Și investitița este pe măsură.

De când a ajuns edil, Dan Tiperciuc a implementat proiecte în comună dar a avut grijă, așa cum îi stă bine unui gospodar să își facă și un loc de relaxare. Reporterul stiridinbucovina.ro l-a intrebat anul trecut în ce stadiu este casa din comuna Cacica, iar domnia sa a replicat ,, …încă nu e gata. E în lucru,,.. Persoane din anturajul edilului însă recunosc că au ajuns în weekend-uri la Casa de Vacanță   respectivă la un mic și o bere  și au rămas chiar impresionați.

Edilul chiar se mândriște  prietenilor cu locația.

Casa de Vacanță-Oaza  Amurg din Solonețu Nou. Prezentare pe site-ul oficial de turism  Turisminfo.ro și nu ,, Pe surse : O altfel de Ozană decât cea a lui Nică Creangă

Situata in Solonetul Nou, casa de vacanta Oaza Amurg  se afla la 3 km de bazinele cu apa sarata si mina de sare Cacica si la 10 km de centrul orasului Gura Humorului. Este un loc de cazare ideal pentru cei care doresc sa viziteze tinutul Bucovinei care adaposteste Manastirea Voronet, Manastirea Humorului, Manastirea Arbore- monument Unesco si Manastirea Solca dar si pentru cei care doresc o oaza de relaxare si timp petrecut in natura, departe de aglomeratie, zgomot si forfota de zi cu zi.

 

Vezi link-ul cu fotografii și persoana de contact: 

https://www.turistinfo.ro/cacica/cazare-cacica/casa_de_vacanta_oaza_amurg-c122272.html#pic

Casa este amplasata intr-un colt de natura, este inconjurata de padure, iar privelistea si linistea pe care ti-o ofera, fac din aceasta, locul ideal atunci cand vrei sa evadezi din cotidian.

Casa de vacanta Oaza Amurg se afla in statiunea Cacica si este locul de cazare perfect pentru cei care doresc sa se odihneasca dupa o aventura in mina de sare, pe partia de schi Soimul sau dupa o escalada in parcul de aventura Arinis din Gura Humorului.

Proprietatea, va pune la dispozitie 5 camere, un living spatios cu o zona de dining, o bucatarie complet utilata, 2 foisoare cu gratar si ceaun și un spatiu de joaca pentru copii.
Capacitatea de cazare este de maxim 13 persoane, dar se poate inchiria si la grupuri mai mici.

În 2020, Tiperciuc Vasile Dan și soția cumpăra 3300 mp de teren în Solonețu Nou,comuna Cacica pe lângă suprafața de 2200 mp cumpărată în 2018.

În localitatea Arbore, edlul deține o casă de locuit din 2003.

Edilul deține potrivit declaratiei de avere două suprafețe de teren agricol din 2016 ca moștenire și o suprafață de teren din 2000 de 3900 mp tot în Arbore.
În ceea ce priivește autoturismele,acestea sunt în număr de patru, toate fiind cumpărate: O dacia din 2011; WV Polo din 2013, Chevrolet Aveo din 2007 și Cevrolet Captiva-2007.

În ce privește creditele, edilul are datorii la două bănci și o persoană fizica. CEC Bank-dată scadentă 2024-46.000 RON si Patria Bank-dată scandetă 2025-83746 RON.

Pe declaratia de avere 2022 care apare pe site-ul comunei Arbore, apare și un imprumut de la o persoană fizică: Buliga Maria care era scadent în 2022 și care cel mai probabil era achizat tot în 2022.

Informațiile publicate sunt din surse oficiale și sunt publice.

Vezi link-ul cu declaratia de avere 2022. De pe site-ul  oficial al primăriei lipseste declaratia de avere din 2021 și 2023.

https://primariarbore.ro/wp-content/uploads/2022/11/TIPERCIUC-VASILE-DAN-DECLARATIE-DE-AVERE.pdf

 

Soția nu este numai profesor la Școala Gimnazială Arbore ci și administartor la SC TIBCAR ELECTROCONSTRUCT SRL Comuna ARBORE, sat ARBORE, societate care nu are niciun angajat. Firma a fost înființată în 2017.

Vezi link-ul despre firma:

https://www.listafirme.ro/tibcar-electroconstruct-srl-37296445/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.