BREAKING NEWSPOLITICULTIMA ORĂ

Documente. După eșecul cu Doina Iacoban la Fonduri Europene, Flutur îl vrea pe fermierul Voloșeniuc șef la ANSVSA

Liderul liberalilor suceveni Gheorghe Flutur, a făcut demersurile politice la nivelul coaliției pentru a-și impune un om de încredere la șefia Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).   Flutur, face presiuni asupra liderilor coaliției de guvernare ca actualul președinte al ANSVSA, Alexandru Bociu, să fie schimbat chiar dacă e susținut de PNL.

În locul actualului președinte al ANSVSA, Gheorghe Flutur îl vrea pe omul său de încredere, Mihai-Sorin Voloseniuc, actualul director al DSVSA Suceava. Acesta este fost consilier județean PDL, după care a trecut la PMP și a fost numit numit, cu acordul lui Flutur, în funcția de director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, arata jurnaliștii de la Puterea.ro..

Mihai Voloșeniuc este medic veterinar, locuiește în Vatra Dornei și este partener de afaceri cu primarul stațiunii, Ilie Boncheș.

 

O parte din veniturile lui Mihai Voloșeniuc

 

 

 Dorneanul Voloșeniuc nu este un om sărac. Potrivit declrației de avere din 10 iunie 2020, pe când era consilier local, acesta deține terenuri în Vatra Dornei, Dorna Candrenilro și Poiana Stampei. Tot la acea vreme, Voloșeniuc avea bani la saltea: 160.000 lei obținuți din arende și terenuri agricole, 20.000 RON din Vânzări directe;

Voloșeniuc era președinte la Cooperativa Munții Dornelor si asociat cu 100% la Sc Agropartener Bucovina. Era manager materie primă la Dorna SA, medic veterinar la Carpathian Welt  Agropartener, asistent universitar la UNiversitatea de Medicină și Farmacie Iași, consilier local la Primăria Vatra Dornei.

Vezi link-ul cu declaratia de avere a lui MIhai Voloșeniuc

https://vatra-dornei.ro/Documente/Declaratii/2020/Consilieri/cl_voloseniuc.pdf

Voloșeniuc este pasionat și de vânătoare, având și funcția de vicepreședinte al AJVPS  Buck dar ocupă și funcția d evicepreședinte al Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne,vicepreședinte al Asociaților Absolvenților de Medicină.

Soția =șef laborator la Carpathian Springs și medic veterinar la Best Cows SRL Vatra Dornei. Cei doi au obținut într-un an potrivit declarației de avere un total de 395.000 RON la care se adaugă și suma de 20.700 RON obținut din servicii comisionare la LTA Mondial. Voloșeniuc deține și o casă de vacanță.

În 2021 pe când a ajuns director executiv la DSVSA Suceava, declarația de avere a fermierului Mihai Voloșeniuc s-a subțiat drastic. Chiat și soția apare angajată la Spitalul Municipal Vatra Dornei.  Mihai Voloșeniuc apare doar cu o suprafață de 17 ha de teren agricol si o casă de locuit în constructie din 2018 cu 200 mp mai mică ca cea de pe declaratia de avere din 2020.

http://suceava.dsvsa.ro/download/declaratii_avere_si_interese/dadi_dsvsa_2021/Voloseniuc-Mihai-Sorin_opt.pdf

 

Modul în care sunt completate declaratiile de avere arata nepăsarea unei persoane care face parte din clientela politică. Pe declaratia de avere din 2021 apare și suma de 500.000 RON în dreptul căreia nu este specificat cum a fost obținută. Voloșeniuc a împrumutat în nume personal unei persoane 52.000 RON .

Acelasi Voloșeniuc a obținut 20.000 RON de la  Universitatea de Medicină Veterinară din Iași însă pe document nu este specificat ce funcție ocupă la institutia de învățământ superior de stat. Curios este cum face față același Voloșeniuc ca director executiv la DSVSA Suceava, cadru universitar, angajat la BEST Cows și tată a doi copii. La care s-ar putea adăuga și pasiunile din declaratia  de interedin 2020