BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Doctorița din Suceava acuzată că a luat mită de la 64 de pacienți, eliberată din arest. Ea nu are voie să mai profeseze

Curtea de Apel de Apel Suceava a admis miercuri contestația șefei Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, medicul Anca Dumitrovici Abaneh, împotriva măsurii arestării preventive și a dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu pentru 25 de zile.

Arestată preventiv pe 20 ianuarie, doctorița Anca Dumitrovici Abaneh a contestat decizia Tribunalului Suceava, solicitând cercetarea în stare de libertate, respectiv luarea unei măsuri preventive mai blânde împotriva sa. Marți, magistrații Curții de Apel Suceava au judecat contestația și i-au dat câștig de cauză. „Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpata Ababneh Dumitrovici Anca cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data de 25.01.2023 şi până la data de 18.02.2023 inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, se menționează în soluția instanței.

Judecătorii au impus medicului interdicția de a mai profesa ca medic pe durata măsurii preventive. De asemenea, nu are voie să comunice martorii denunțători din dosar dar nici cu pacienţii care se aflau în supravegherea sa medicală, respectiv aparţinătorii acestora. Eliberată din arest de îndată Instanța a atras atenția medicului că „în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”. Hotărârea pronunțată marți de Curtea de Apel Suceava este definitivă, medicul Anca Dumitrovici Abaneh fiind eliberată din arest de îndată.

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului din Suceava este acuzată de procurori că a primit în mod repetat de la pacienţii bolnavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, susțin procurorii.  Procurorii au precizat că medicul a primit mită de 62 de ori în decurs de 7 zile. În total, în sarcina sa s-au reținut 64 de acte materiale de luare de mită.