BREAKING NEWSRELIGIE

DNA Constanța a deschis dosarul ”Mana cerească”, iar Arhiepiscopia Tomisului susține că nu a primit nimic oficial

Procurorii din cadrul DNA Constanța au deschis o anchetă penală cu privire la „cumpărare de influență” și „complicitate la cumpărare de influență”. Dosarul intitulat ”Mana Cerească” a luat ”naștere” în urma unui material Recorder. Însă, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că nu știu nimic întrucât nu au primit un document oficial, arata focuspress.ro.

Am citit și noi această știre însă, deocamdată, nu am primit nici un document oficial. Reamintim presei interesate că în comunicatul din 21 noiembrie al Arhiepiscopiei Tomisului instituția noastră a făcut apel la autoritățile publice competente să analizeze și să soluționeze acest caz. Vă vom ține la curent cu noi informații atunci când acestea vor fi disponibile”, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Amintim că Recorder a publicat, săptămâna trecută, o investigație, în care apare și Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. În materialul video, părintele Leașcu merge la Arhiepiscopia Tomisului și îi spune lui ÎPS Teodosie că ar putea interveni la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru a obține fonduri, în jurul sumei de 800.000 de lei, în schimbul unui comision de 20%, adică 160.000 de lei.

ÎPS Teodosie a fost de acord și a spus că „este o mană cerească”. Arhiepiscopul Tomisului a fost filmat cu camera ascunsă. Ulterior, când a fost contactat de către jurnalistul Alex Nedea, ÎPS Teodosie a negat cu vehemență întâlnirea pe care a avut-o cu presupusul om de afaceri.

 

„Cred că la mijloc este o gogoașă. Doamne ferește! Nu am auzit de așa ceva! Cum să spun așa ceva? Nu am avut asemenea discuții și nu mă ocup cu așa ceva. Cum să discut pentru nu știu ce. Nu mă interesează comisioanele. Nu dau niciun comision”, spunea IPS Teodosie, arata focuspress.ro