ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

DJ 209 D din Calafindești spre Siret plombat pe porțiunile cu denivelări. Craterul a fost astupat

Consiliul Județean a decis să ia măsuri de plombare a DJ 209 D care duce de la Calafindești spre Siret. Craterul care a apărut pe unul din firele arterei de circulație in apropierea localității Botoșăneța Mare, a fost astupat.

Groapa reprezenta un real pericol pentru mașinile de trafic greu dar și pentru autoturismele mici, existând riscul să se extindă și la cel de-al doilea fir de circulație.

Muncitorii care efectuau astăzi, plombarea au spus că se vor efectua lucrări pe porțiunile de drum unde sunt înregistrate denivelări.  Mai pe înțelesul tuturor se face peticirea drumului județean în loc de lucrări de reabilitare și modernizare a drumului.

Modernizare DJ 209D, km 21+500 – 48+650, Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret a fost pe agenda administrației județene. Potrvit site-ului cjsuceava.ro, artera de circulatie figureaza la proiecte realizate in 2013, fiind  finanţata în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport”, în valoare totală de 26.597.693,97 lei Proiectul  a vizat reabilitarea/modernizarea a 26,84 km de drumuri judeţene nu si lucrari de drenare a portiunilor de teren care înregistrau si inregistreaza alunecări de teren si care duc la producerea de denivelari în artera de circulatie.