ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Dirijorul Ansamblului Artistic ,, Ciprian Porumbescu,, Viorel Leancă va fi înmormântat miercuri

Dirijorul Ansamblului Ciprian Porumbescu,, Viorel Leancă va fi înmormântat miercuri la Cimitirul Pacea Nuu din Suceava. Maestrul dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”, Viorel Leancă, a murit, duminică, la vârsta de 70 de ani. Lasă în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai. ”A căzut cortina pe drumul vieţii maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea”, au transmis reprezentanţii ansamblului.

Anunţul decesului a fpst făcut, duminică, de către oficialii Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”.

”Există o armonie în toamnă şi o strălucire în cerul ei. Zorii dimineţii au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viaţă a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”. Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieţii, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi şi dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai”, este anunţul postat pe pagina oficială de Facebook a ansamblului.

Pogtrivit reprezentanţilor acestuia, ”prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroşilor artişti, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă”.

Corpul neînsuflețit a fost depus la Capela cimitirului Pacea Nou din Suceava. Miercuri intre orele 9.00-11.00 corpul neînsuflețit va fi depus pentru un ultim omagiu la sediul Ansamblului Artistic ,,Ciprian Porumbescu,,  din Suceava. Cortegiul funerar se va îndrepta apoi spre Cimitirul Pacea Nou unde va avea loc slujba de înmormântare.