BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Directorul Spitalului Colentina recunoaște că a dat mită 20.000 de euro ca să fie șef

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție. Practic, acesta recunoaște că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcție.

Procurorii anticorupție susțin că Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina; iar Cristescu i-a dat banii primului într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri de la un restaurant din București.

Jumătate din bani ar fi ajuns la Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat pe Cristian Plută la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau dintr-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, precum și din interceptări în mediul ambiental.

Totodată, Cristian Plută mai este acuzat că a cerut și primit o șpagă de 60.000 de euro de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul. În schimbul banilor, firma lui Paul, SC Palex Construcții Instalații SRL a primit un contract în valoare de 115 milioane de lei. Obiectul contractului a fost efectuarea de reparații în mai multe spitale din București.