Directorul coordonator al unităților de învățământ al comununei Dărmănești, George Hreniuc îi ceartă pe părinții copiilor de grădiniță din satul Dănila după ce o sesizare a ajuns în presa locală. Acesta i-a chemat la școală să îi muștruluiască și nicidecum să vină cu o soluție măcar de viitor.
,,Știți la ce riscuri v-ați expus? Dv. știți ce ați semnat? Nu o să rezolvați nimic. Ce dacă ați mers la presă? ,, acestea sunt doar câteva din întrebările adresate părinților de către directorul coordonar care pare mai degrabă un fel de padișah decât un cadru didactic care ar trebui să se ocupe de un sistem educațional de calitate. Profesorul încearcă să îi sperie pe părinți în loc să vină cu soluții și să poarte discuții și cu conducerea învățământului sucevean.
Apropo, domnule director o întrebare din partea reporterului știridinbucovina.ro: La ce riscuri s-au expus părinții?
Trebuie precizat că Școala Gimnazială din Dănilă și inclusiv grăninița este subordonată conducerii unui director coordonator din comuna Dărmănești.
Directorul coordonator pare a transforma uitățile de învățământ în propria plantație iar părinții ar fi persoanje pe care doar el îi dirijeajă iar părerile lor nu sunt luate în calcul. În loc de soluții de rezolvare pentru că problema poate fi rezolvată, cadrul didactic care deține o funcție importantă aplică politica pumnului în gură.
Mai mulți părinți sunt nemulțumiți nu numai de modul în care acesta nu reușește să aducă două educatoare la grădiniță dar și de școala din Dănica, aceasta din urmă fiind de fapt un fel de grup de familie. Mulți părinți recurg la transferarea copiilor la Iacobești și Măriței. Interesul celor care predau ar fi de o calitate indoielnică.
Modul în care acest director coordonator se comportă cu părinții este sub semnul întrebării și poate că conducerea inspectoratului Școlar Județean ar trebui să regândească sa numească pe funcție o altă persoană capabilă să facă față discuțiilor cu părinții și nu să urle și să ridice tonul.
La ședința cu părinții copiilor, directorul a venit nervos pentru a le demonstra celor prezenți că peste el nu trece nimeni și că decizia ar fi doar în mâinile lui și doar dacă vrea.
Între timp, o educatoare care face naveta de la Suceava trebuie sa facă față unui grup de 26 de copii cu vârsta de la 3 la 5 anișori.
Sesizări către Inspectoratul Școlar Suceava și Ministerul Educației
Mulți părinți preferă însă să își ducă micuții în alte localități dat fiind faptul că au fost cazuri când la grădinița respectivă s-au înregistrate cazuri total neplăcute. Copilașii au venit acasă acasă vineți sau zgâriați la față după ce s-ar fi încăierat între ei în timp ce educatoarea era la toaletă cu un alt copil.
Copilul trebuie să fie la grădiniță în compania altor copii și a unor educatori care-l să-l ajute să se dezvolte frumos, firesc. Grădinița trebuie să fie o bucurie pentru el și pentru educatoare, nu un chin Gîndiți-vă în perspectivă, cu răbdare și încredere!