BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Diplomatul rus insistă că este nevoie de dialog cu privire la modul de prevenire a celui de-al treilea război mondial

Rusia crede că ceea ce trebuie făcut este să discute nu dacă va izbucni al Treilea Război Mondial, ci cum să-l prevenim, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova.

„Este posibil un [Război] mondial? Poate că este deja în desfășurare? Ce formă va lua? Acestea sunt subiecte despre care mulți le discută. În loc să vorbim despre [Războiul] al treilea, ar fi mai bine să vorbim despre cum să o prevenim”, a spus ea la un briefing. Diplomatul a subliniat că de ani de zile Moscova a indicat că dreptul internațional și Națiunile Unite ar trebui să servească drept „plasă de siguranță” împotriva celui de-al treilea război mondial.

„Deoarece au fost creați în urma celui de-al Doilea Război Mondial ca o garanție a prevenirii celui de-al Treilea Război Mondial, într-un fel sau altul, își făceau treaba”, a subliniat ea.

Purtătorul de cuvânt a menționat că de 3-4 ani, Rusia ia act de „dorința Occidentului colectiv de a mătura dreptul internațional și de a introduce în schimb o „ordine mondială bazată pe reguli”.

„Acest lucru este extrem de periculos, deoarece aceasta implică o dictatură a unui grup de țări, amenințând astfel să deranjeze echilibrul la nivel mondial, făcând în același timp imposibil ca alte țări să-și urmărească interesele. Fiecare țară are dreptul la o politică externă și internă suverană, să se apere legal. interesele lor, să-și dezvolte economia, să apere drepturile umanitare, la protecție și la propria [lor] securitate”, a continuat ea.

„Când un grup de țări preia puterea sau aspiră să o preia, pot fi de așteptat multe probleme. Am încercat să spunem comunității globale despre acest lucru în toate felurile și să transmitem acest adevăr că dictarea unui pol este imposibil și va duce la consecințe distructive”, a conchis diplomatul.