ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

DIICOT Suceava impreuna cu polițiștii BCCO Suceava, Pitești, Dâmbovița, percheziții la traficanți de persoane

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Pitești și S.C.C.O. Dâmbovița,  efectuează  3 percheziții domiciliare pe raza județului Dâmbovița,  într-o cauză penală privind traficul de persoane.

S-a reținut că, la începutul anului 2023,  2 suspecți au recrutat       dintr-un sat din județul Dâmbovița o persoană vătămată  majoră (60 de ani) cu dizabilitate fizică,  și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia ( lipsa  mijloacelor de subzistență  , fără perspectiva unui sprijin material ori a vreunei oportunităţi de angajare și   sănătatea precară)  i-au   dat bani sau alte foloase materiale   și au obligat-o  la   practicarea cerșetoriei în beneficiul  lor.
Astfel, în perioada  ianuarie –iunie 2023,  suspecții au transportat-o pe victimă  în diferite localități din  județele Suceava,  Bacău, Vrancea, Dâmbovița, pentru diferite perioade de timp și au obligat-o la practicarea cerșetoriei în locuri aglomerate, fiind controlată și supravegheată în permanență.
În urma exploatării victimei, suspecții au obținut suma totală de 81.598 lei.
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat către  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.