ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

DIICOT Suceava/6 persoane aduse la audieri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog efectuează 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Suceava într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în cursul anului 2022, 6 persoane au vândut droguri de mare risc (MDMA și amfetamină), droguri de risc (canabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de pe raza județului Suceava. De asemenea, una dintre acestea a înființat și întreținut o cultură indoor de canabis, în vederea comercializării drogului de risc.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse în vederea audierii 6 persoane.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Click to enlarge image WhatsApp Image 2022-10-19 at 17.32.01.jpeg