ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

DIICOT/ Reținuți pentru contrabandă/ Grup infracțional destructurat de procurori

În urma celor 7 de percheziții domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate peste 5.245.000 de țigarete netimbrate  (ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică) , 48 cartușe calibru 9 mm, precum și alte mijloace de probă

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de contrabandă constând în colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia. In sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetările efectuate a reieșit că pe parcursul anului 2024 pe raza județului Timiș  s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, constituit pe două paliere, de aprovizionare și de distribuție.
Din probatoriul administrat a reieșit faptul că trei inculpați (sprijiniți de alte persoane) s-au aprovizionat cu țigaretele de contrabandă, urmând ca acestea să fie distribuite fie de la locațiile de depozitare, fie în anumite locuri de întâlnire, prin predare personală.
În urma celor 7 de percheziții domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate peste 5.245.000 de țigarete netimbrate  (ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică) , 48 cartușe calibru 9 mm, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a  inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Caraș-Severin.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și  Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase   din cadrul IPJ Caraș – Severin, ai Poliției Municipiului Reșița,  Poliției Municipiului Caransebeș,  Poliției Orașului Bocșa și  Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Timiș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și  Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.