ACTUALITATENAȚIONAL

DIICOT/ Retinut pentru trafic de droguri. Era prezent la Festivalul de muzica de la Cluj

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 17.07.2022, inculpatul a fost surprins de către polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca și B.C.C.O. Alba Iulia, în zona scenei amenajată în cadrul unui festival de muzică ce se desfășura în județul Cluj, după ce acesta a vândut unui consumator un plic conținând 0,7211 grame substanță susceptibilă de a produce efecte psihoactive, respectiv 3MMC (3-Methylmetchatinone).
În urma controlului corporal efectuat asupra inculpatului au fost descoperite și ridicate 7 plicuri conținând substanță susceptibilă de a produce efecte psihoactive (5,3 grame) și, cu ocazia percheziției autoturismului utilizat de acesta, alte 62 de plicuri conținând substanță susceptibilă de a produce efecte psihoactive (44 grame), un telefon mobil și suma de 4.150 de lei.
Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a 3 mandate de percheziție domiciliară a imobilelor folosite de inculpat, în comuna Bonțida și în municipiul Cluj-Napoca, în urma cărora au fost fiind descoperite și ridicate diferite cantități de substanțe interzise la deținere, un telefon mobil și suma de 4.000 de lei.
În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca și B.C.C.O. Alba Iulia, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.