JUSTIȚIE

DIICOT. Retinut pentru pornigrafie infantila si act sexual cu un minor. Ce alte acuzatii mai are

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pornografie infantilă, act sexual cu un minor și complicitate la infracțiunea de act sexual cu un minor, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe psihoactive și complicitate la infracțiunea de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe psihoactive.

În fapt, s-a reținut că, în interval de un an, mai 2021 – mai 2022, inculpatul a întreținut relații sexuale cu două persoane vătămate minore, în vârstă de 14 și respectiv 15 ani precum și faptul că a realizat și deținut înregistrări video în timp ce întreținea acte sexuale cu acestea.
Anterior întreținerii relațiilor sexuale, inculpatul le oferea minorelor, pentru consum, substanțe cu efecte psihoactive.
În data de 24 august 2022 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu organe de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Bistrița Năsăud – Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuința și reședințele inculpatului, fiind identificate și ridicate 2 cântare electronice, înscrisuri care au legătură cu infracțiunile comise, sumele de 17.200 de euro și 25.850 de lei precum și mai multe sisteme informatice.
În cursul zilei de astăzi inculpatul a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud pentru o perioadă de 30 de zile.
În dosar sunt efectuate cercetări față de alți doi inculpați, aflați sub măsura arestului preventiv în alte cauze penale ce vizează comiterea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare , trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane, și act sexual cu un minor, respectiv trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, pentru consum propriu, efectuarea fără drept a oricăror operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, trafic de persoane și conducere fără permis.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. BN.