JUSTIȚIE

DIICOT: Procurorul șef Bogdan – Felician Voicu a formulat o cerere de eliberare din funcție, prin pensionare

Comunicat DIICOT: Urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare la revocarea din funcție a procurorului șef al Secției de combatere a traficului de droguri, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Domnul procuror șef Bogdan – Felician Voicu a formulat o cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, în baza dispozițiilor art. 82 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, la data de 17.05.2022.
La data de 24.05.2022, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10.06.2022, a domnului VOICU BOGDAN FELICIAN, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a traficului de droguri din cadrul acestei structuri specializate.
Astăzi, Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Bogdan Felician Voicu, la data de 10 iunie 2022, astfel cum a solicitat acesta.