BREAKING NEWSJUSTIȚIE

DIICOT/Două persoane reținute pentru trafic de droguri de risc și mare risc

La data de 06.02.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și măsura controlului judiciar față de alți doi, pentru trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna iulie 2023,  cei doi inculpați reținuți au remis altor doi inculpați (trimiși în judecată  prin rechizitoriul  09.10.2023  emis de procurorii DIICOT – Structura Centrală) cantități importante de droguri de risc și mare risc, respectiv peste 1,5 kilograme canabis și  pulbere vegetală cu conținut de THC, 6470 comprimate ecstasy (MDMA),  peste 320 grame substanță cu conținut de MDMA, peste 45 grame cocaină precum și comprimate conținând diazepam și alprazolam.

În cursul  acțiunilor de prindere în flagrant și a perchezițiilor efectuate în luna iulie 2023 la domiciliile inculpaților trimiși în judecată,  a fost identificată și ridicată de organele de urmărire penală întreaga cantitate de droguri care a făcut obiectul tranzacției menționate precum și importante sume de bani.
Investigațiile  efectuate  au mai relevat că în luna septembrie 2023 unul dintre inculpații față de care s-a dispus măsura preventivă a reținerii a vândut celorlalți doi inculpați ( aflați sub control judiciar)  cantitățile de aproximativ 100 și respective 50 grame canabis .
În ziua de 06.02.2024 au  fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, fiind identificate și ridicate cantitățile de  8 kilograme canabis,  aproximativ 160 de grame de cocaină,  sumele de 23.800 de lei, 2.650 euro și 200 lire sterline,  13 cutii cu materiale pirotehnice,  mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din Poliția Capitalei și al forțelor speciale de intervenție din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.