ACTUALITATENAȚIONAL

DIICOT/ Doi indivizi retinuti pentru complicitate la introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea a doi inculpați (unul minor), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  instigare și respectiv complicitate la introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
Măsurile au fost luate după ce inculpatul minor a fost prins în flagrant în timp ce ridica de la o firmă de coletărie, un pachet trimis din Spania, în care se afla ascunsă printre diverse produse alimentare cantitatea de aproximativ 100 grame canabis, destinată vânzării,  porționată în 77 de pungulițe.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, la instigarea coinculpatului în cauză, un suspect a expediat cantitatea de drog de risc, în scopul comercializării acesteia către consumatori de pe raza orașului Hârlău și a localităților învecinate.
Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a inculpatului major și arestare la domiciliu a inculpatului minor, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.