BREAKING NEWSJUSTIȚIE

DIICOT/Doi barbati cercetati pentru trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pentru 24 de ore a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 04.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, împreună cu ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna i-au surprins în flagrant pe inculpați, în județul Covasna, în timp ce transportau cu o autoutilitară, droguri de mare risc, 102 grame de cocaină și 319 de grame de amfetamină.
Drogurile ambalate erau disimulate în interiorul unor obiecte electrocasnice, o cafetieră și un aspirator, în interiorul autovehiculului.
În cursul zilei 05.09.2022 cei doi inculpați au fost arestați preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Covasna.