ACTUALITATE

DIICOT: 5 persoane cercetate pentru e trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală desfășoară activități într-o cauză vizând un număr de 5 suspecți cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, complicitate la viol, loviri și alte violențe și influențarea declarațiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2017-2018, suspecții au traficat și exploatat sexual în mod constant o minoră în vârsta de 13 ani.
În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei.
De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Sectorului 2 – Serviciul Investigații Criminale, Poliția Ilfov – Serviciul Investigații Criminale, B.C.C.O. București – S.C.C.O. Ilfov și jandarmilor din cadrul B.S.I.J. – Brigada Speciala de Intervenție ” Vlad Țepeș”.
În cadrul audierilor, persoana vătămată a beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.