JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

DIICOT/18 perchezitii la traficanti de tigari

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor și favorizarea făptuitorului.
Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2017, pe raza municipiului Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări (cu țări de producție/proveniență Republica Moldova și Ucraina).
Astfel, membrii grupării au obținut sume importante de bani în urma comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigări, care erau introduse în România din Republica Moldova, atât peste frontiera verde (peste râul Prut) cât și prin punctele de trecere a frontierei. Țigările de contrabandă erau ulterior transportate în municipiul Iași, fiind comercializate pe piața neagră, iar sumele de bani erau investite în imobile și autoturisme de lux.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, I.P.T.F. Iași și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.