SĂNĂTATE

Despre acnee

Acneea poate afecta mai mult de 85% dintre adolescenții din țările industrializate, iar în Statele Unite, aproape jumătate dintre bărbați și femei par să sufere de ea până la vârsta de 20 de ani. De ce este această afecțiune comună a pielii considerată „o boală a civilizației occidentale”? Ar putea dieta să joace un rol în prevalența acestei probleme cutanate? Există alimente care ar putea ajuta la prevenirea sau chiar la tratarea acneei?

Merișoarele, de exemplu, au fost, în mod evident, importante în fitoterapie de mii de ani. Poate cel mai bogat în antioxidanți dintre fructele uscate disponibile, s-a constatat că aceste fructe picante și ieftine reduc dramatic atât numărul de coșuri în general, cât și numărul de leziuni inflamate.

În schimb, lactatele au fost identificate ca fiind un potențial contributor la epidemia de acnee. Ce au laptele, brânza și alte produse lactate care ne pot provoca erupții? Este vorba de grăsimea din unt? Proteinele animale? Hormonii? Este un anumit lapte, cum ar fi cel degresat, mai bun decât altele? Avem videoclipuri pe toate aceste subiecte.

Dieta occidentală „dulce-carne” conspiră pentru a crește activitatea enzimei TOR, ceea ce poate contribui la acnee și obezitate. Așadar, suprimarea enzimei prin intermediul dietei poate nu numai să amelioreze acneea, dar poate evita boli mai grave, determinate de TOR, mai târziu în viață.

Cu siguranță nu sunt mai presus de a face apel la vanitate, în special pentru pacienții mei mai tineri, care au părut mai interesați de modificările alimentare care le vor elimina acneea decât de cele care le vor elimina riscul viitor de boli cronice. Așa că mă bucur să văd articole care îmbrățișează aceste tipuri de studii cu titluri precum „Verzi pentru a fi superbi”. Totuși, deși să arăți bine la exterior este bine, să arăți bine la interior este și mai bine.

Biblioteca noastră video în creștere despre acnee poate clarifica orice confuzie cu privire la rolul pe care dieta îl joacă în această tulburare – și în tenul tău, de asemenea.

sursa articol:nutritionfacts.org