ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Descinderi la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi! Managerul Dan Timofte, vizitat de DIICOT. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, luat în vizor

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descinsastazi, la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Astfel, managerul Dan Timofte a primit o vizită neanunțată de la DIICOT! Poliţiştii de la DIICOT fac percheziţii în toate secţiile unității medicale.

UPDATE: Managerul Dan Timofte a avut o primă reacție în urma descinderilor de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași:

„Având în vedere că Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” este spital în subordinea Ministerului Sănătății, punctul nostru de vedere este acelaşi cu al Ministerului:

„Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare.
Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.”, a spus Dan Timofte, managerul unității medicale.

DIICOT a descins și la Serviciul de Achiziții Publice, Contractare.

Vizat de anchetatorii DIICOT este și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Conform unor surse, Rafila ar fi susținut golăniile de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași! În urma raportului de audit, în mod normal managerul Dan Timofte ar trebui destituit, dar a fost lăsat în continuare să execute ilegalități.

„Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

În cursul zilei de azi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, I.P.J. Brașov, Iași, Neamț și Suceava, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia. De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale, la sediile unor unități medicale – spitale și la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora.

În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

În documentarea activității infracționale, s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, ANAF și Corpului de Control al ministrului Sănătății.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Scopul managerului Dan Timofte: distrugerea Spitalului Sf. Spiridon din Iași

Vă aducem aminte că singurul scop al managerului Dan Timofte este distrugerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, cea mai mare unitate medicală din zona Moldovei. Din păcate, s-a ajuns în situația în care pacienților le este teamă să se mai prezinte la spital, știind că vor fi lăsați în voia sorții, medicii neavând nici de unele, nici medicamente, nici materiale sanitare. Implicat este şi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care nu doreşte să demită actuala conducere a unităţii medicale.

Demiterea lui Timofte, sigură soluție care mai poate salva unitatea medicală!
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași au putut opera în toată perioada pandemiei și o scurtă perioadă după aceea, deoarece s-au putut baza pe stocurile de materiale sanitare și medicamente din perioada fostei conduceri. Odată ce Dan Timofte a ajuns la conducerea spitalului, în ciuda nenumăratelor referate de necesitate, farmacia a început să se golească.

Deși Dan Timofte se disculpă, motivând că problemele financiare și neregulile constatate în cadrul Serviciului de Achiziții al spitalului au fost generate de pandemie și de creșterea inflației, este clar că acestea sunt doar niște scuze ieftine, din moment ce alte spitale din Iași nu se confruntă cu astfel de probleme. Pe perioada pandemiei, saloane întregi din spital erau goale, deoarece bolnavii erau îndemnați să stea acasă și să vină doar dacă sunt pe moarte.

Pentru a fi sigur că nimeni nu poate împiedica misiunea să fatidică, Dan Timofte și-a numit acoliții în funcții de conducere. Recent a fost schimbată și componența Consiliului de Administrație. O parte dintre membrii Consiliului de Administrație de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, conștienți de gravitatea neregulilor constatate de comisia de audit din minister, nu au vrut să mai fie părtași la umilirea pacienților, nici să-și păteze imaginea și au decis să demisioneze. Cu toții fug, deoarece sunt conștienți că neregulile din spital sunt extrem de grave, iar cei părtași la comiterea lor riscă ani grei de închisoare.

sursa:bzi.ro