INTERNAȚIONAL

Deputat din Consiliul Regional Cernăuți nu s-a întors în Ucraina după o delegație oficială în România

Deputatul Consiliului Regional Cernăuți din partea partidului proprezidenţial „Slujitorul Poporului”, Oleksii Voloșciuk, care era și șeful Departamentului de Relații Internaționale și Cooperare Transfrontalieră, nu s-a întors în Ucraina după o delegație oficială în România.

Potrivit jurnaliștilor cernăuțeni, care citând surse din Consiliul Regional Cernăuți, Voloșciuk a plecat în România pe 31 mai a.c., împreună cu vicepreședintele Consiliului Regional Cernăuți, Mîkola Guitor. Cu toate acestea, la sfârșitul delegației, Voloșciuk nu s-a întors în Ucraina la termenul stabilit și nu s-a prezentat la locul de muncă.

Consiliul Regional Cernăuți a confirmat că Oleksii Voloșciuk a fost eliberat din funcție în urma acestui incident.

Audiovizualul public Suspilne Cernăuți a solicitat un comentariu din partea forțelor de ordine cu privire la acest caz și a încercat să ia legătura cu Oleksii Voloșciuk, dar acesta nu răspunde la mesaje și apeluri.

Vicepreședintele Consiliului Regional Cernăuți, Mîkola Guitor, care a făcut parte din delegația în străinătate, a declarat pentru jurnălișiti următoarele:

„În timp ce eram în străinătate la invitație, în delegație, am primit un apel de la el în care spunea că a suferit un accident vascular cerebral și că este în spital. Asta este tot ce pot spune”, a declarat Guitor.

Ce se știe despre Oleksii Voloșciuk

Voloșciuk a fost lector la Universitatea Națională din Cernăuți. În 2020, a candidat pentru Consiliul Municipal și Regional Cernăuți din partea partidului „Slujitorul Poporului”. În 2015, a candidat din partea partidului „Vidrodjennea”, dar nu a fost ales.

A devenit deputat al consiliului regional în 2023, înlocuindu-l pe Oleksii Grușko, care și-a depus mandatul. Voloșciuk era următorul pe lista candidaților.

Reguli de ieșire din țară pentru bărbați

Decretele președintelui Ucrainei din 24 februarie 2022 privind introducerea stării de război și mobilizarea generală interzic ieșirea din țară a bărbaților supuși obligațiilor militare cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

sursa:bucpress.eu