CRYPTO

Departamentul Muncii din SUA împărtășește „îngrijorări serioase” cu privire la mișcarea de pensionare Bitcoin a Fidelity

Departamentul Muncii din SUA a avut câteva cuvinte alese în ceea ce privește mișcarea Fidelity de a deschide conturile de pensii pentru Bitcoin.

Departamentul Muncii din SUA are „îngrijorări serioase” cu privire la includerea cripto, inclusiv a Bitcoin, în conturile de pensii americane.

La câteva zile după ce Fidelity și-a deschis conturile de pensie pentru Bitcoin, secretarul adjunct interimar al Administrației pentru Securitatea Beneficiilor pentru angajați (EBSA), Ali Khawar, a declarat pentru Wall Street Journal: „avem preocupări grave cu ceea ce a făcut Fidelity”.

EBSA este o agenție din cadrul Departamentului Muncii care supraveghează planurile de pensii sponsorizate de angajatori din Statele Unite.

Marți, firma de servicii financiare a anunțat că le va permite membrilor programului său de economii pentru pensie 401(k) să investească până la 20% în principala criptomonedă.

Produsul este așteptat la prânz în această vară, firma de tehnologie MicroStrategy, condusă de Michael Saylor, un taur al Bitcoin, fiind prima firmă care se va alătura.