administratieBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Președintele României a făcut avansări în grad

Klaus Iohannis a semnat două decrete. Primul decret privește înaintarea în gradul de general cu patru stele a unui general-locotenent cu trei stele din Ministerul Afacerilor Interne.

În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu modificările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne și Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 196/2022, Președintele României decretează: Articol unic. — Domnul general-locotenent cu trei stele Iamandi Jenică Dan-Paul se înaintează în gradul de general cu patru stele.

Al doilea decret privește  înaintarea în gradul de general-maior cu două stele a unui general de brigadă cu o stea din Ministerul Afacerilor Interne.
În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu modificările ulterioare, având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne și Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 196/2022, Președintele României decretează: Articol unic. — Domnul general de brigadă cu o stea Duduc Mihai Benone-Gabriel se înaintează în gradul de general-maior cu două stele.