ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Declarația comună a Parlamentului: Rusia trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au adoptat luni, 28 februarie, declarația comună după invadarea Ucrainei de către Rusia. „Federația Rusă dorește rescrierea istoriei și reîmpărțirea lumii în sfere de influență”, se menționează în documentul despre care s-a precizat că a fost agreat cu Ministerul de Externe.

„Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei, precedată de recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor entități separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei”, se precizează în declarația care a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat în ședința comună. „Respingem cu hotărâre un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamentul relațiilor internaționale și ordinea actuală de drept internațional și cerem oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare și retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina”, se arată în comunicat.

„Considerăm că Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal. Solicităm Președintelui României și Guvernului României să continue să susțină cu fermitate în cadrul forurilor internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și NATO, adoptarea unor sancțiuni cu impact major pentru Federația Rusă”, a mai transmis Parlamentul.