ACTUALITATELOCAL

De la lume adunate si inapot la lume date

 

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

 

La data de 05.11.2023, ora 13:07, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a căzut de pe bicicletă pe carosabil.

Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificată o femeie în vârstă de 37 de ani, din comuna Straja, județul Suceava, care a relatat faptul că în timp ce mergea pe bicicletă s-a dezechilibrat și a căzut pe sol.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceasta a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.196 alin.2 și 3 din Codul penal, dosarul urmând a fi soluționat procedural.

 

La data de 05.11.2023, în jurul orei 15:00, un bărbat se deplasa în calitate de biciclist pe acostamentul consolidat al DN 17 km din localitatea Pojorâta, având direcția de deplasare spre municipiul Vatra Dornei. Ajuns în interesescția cu DJ 175B a fost acroșat de un autoturism care rula în aceeași direcție.

În urma accidentului a rezultat vătămarea ușoară a biciclistului care a fost transportat, cu autospeciala tip Ambulanță, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, apoi i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge.

Biciclistul a recunoscut consumul de alcool însă nu a putut fi testat din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltată o mostră biologică de sânge.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă” prev. de art. 196 alin. 2 și 3 din Codul Penal.

 

La data de 05.11.2023, ora 22:29, un tânăr de 19 ani din com. Preutești, sat Basarabi, jud. Suceava,  în timp ce conducea autotutilitara pe DJ 208, l-a acroșat pe un bărbat care era angajat în traversare în zona trecerii pentru pietoni, din partea dreaptă spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a autoutilitarei.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a  pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat urmând  a i se preleva o probă de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.

 

Dosare penale la regimul rutier

 

La data de 05.11.2023, în jurul orei 11:15, polițiștii  Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, în timp ce executau controlul traficului rutier, aflându-se în punct fix la intersecția DN 17 A cu DJ 176 Vatra Moldoviței, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoturismul condus de către un bărbat de 56 ani domiciliat în comuna Frumosu. Acesta a precizat faptul că certificatul de înmatriculare aparținând autoturismului în cauză se află la domiciliu și fiind întrebat despre permisul de conducere, a relatat faptul că nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

În continuare, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale poliției, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a aplicat sancțiune contravențională conform OUG 195/2002, în sumă de 870 lei, pentru că nu a respectat obligația de a avea asupra sa documentele autoturismului (certificatul de înmatriculare) și s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul Penal.

 

La la data de 05.11.2023, ora 17.40, patrula de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe str. Principală din satul Ruși, com. Forăşti, jud. Suceava autoturismul condus de către un bărbat din municipiul Rădăuți, jud. Suceava.

Având în vedere faptul că șoferul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,52 mg./l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.

Întrucât șoferul nu avea asupra sa permisul de conducere, s-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, constatându-se rfaptul că are permisul de conducere reținut, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și condurerea unui vehicul fără permis de condure  ce va fi soluţionat procedural de către lucrătorii din cadrul PP Forăşti.

 

La data de 06.11.2023, în jurul orei 02:45, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Bucovinei de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, jud. Suceava, a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 21 de ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 2 din Codul Penal.