GENERAL

De la începutul anului, a scăzut numărul accidentelor mortale din județ. A crescut în schimb numărul șoferilor ajunși după gratii

În intervalul 1 ianuarie – 4 noiembrie 2022 au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane, față de 76 în anul precedent (-21). În această perioadă  au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. În primele 9 luni ale anului au fost reținute 4.739 permise de conducere și 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 de amenzi.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a prezentat, vineri, 4 noiembrie, cu ocazia predării către Serviciul Rutier a 9 aparate moderne de testare a consumului de droguri, o serie de aspecte privind evoluția situației operative pe linie rutieră si implicit motivele pentru care este necesară dotarea cu aceste de aparate.

Astfel, conform comisarului-șef Epureanu, se remarcă un trend descendent al accidentelor rutiere în perioada 1 ianuarie – 04 noiembrie 2022.

În acest interval au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puține față de acceași perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane, față de 76 în anul precedent (-21).

”Trebuie evidențiată și fermitatea polițiștilor rutieri în ceea ce privește dispunerea măsurilor preventive, de la începutul anului și până astăzi fiind reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De asemenea, doar în primele 9 luni ale anului au fost reținute 4.739 permise de conducere și 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 sancțiuni contravenționale la regimul rutier.

”Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în creșterea gradului de siguranță rutieră și autorităților locale care au sprijinit prin efort financiar dotarea cu aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise, fiind create premisele unei activități mult mai eficiente pe această linie”, a mai declarat comisarul șef Ionuț Epureanu.