ACTUALITATENAȚIONAL

De la 1 iulie, dascălii vor primi 65 de lei în plus la salariu. Sindicaliştii sunt revoltaţi: „Guvernul României a uitat de promisiunile făcute”

Sindicaliştii din Educaţie sunt revoltaţi de faptul că profesorii urmează să primească doar 65 de lei net în plus la salariu. Banii reprezintă diferenţe salariale restante.

Profesorii primesc o parte din banii restanti din diferentele salariale pentru perioada 2017-2021. Începând cu 1 iulie, fiecare cadru didactic va primi doar 65 de lei net.

Sindicatele din invatamant spun că acordarea celor 65 de lei în plus la salariu este o altă formă de umilire a personalului didactic. Sindicaliştii anunță ample proteste în septembrie, daca nu vor fi chemaţi la masa discutiilor la Guvern.

“Guvernul României a uitat de promisiunile făcute la începutul anului!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater “, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, condamnă ferm atitudinea membrilor Executivului care au refuzat până la această oră o cale de dialog social, după protestul organizat pe 25 mai în fața sediului Guvernului României.

Cu toate că a trecut deja o săptămână de la protestul din Piața Victoriei, la care au participat peste 1.200 de salariați din aproape toate județele țării și Municipiul București, niciun oficial cu putere de decizie nu a răspuns solicitărilor noastre. Această situație este un semnal pentru întreg personalul din educație, care traduce lipsa implicării guvernamentale în indiferență, batjocură sau rea-credință!

Este, de asemenea o manifestare a disprețului față de toți salariații din învățământ și față de sistemul educațional, în general. Suntem conștienți că situația economică a României este dificilă, însă acesta nu este un argument pentru a ne ignora și pentru a refuza dialogul.

Salariații din învățământ, care au printre cele mai mici venituri din sectorul bugetar, au sperat că reprezentanții Guvernului vor face efortul de a aplica integral Legea salarizării – așa cum au promis în urma protestelor din luna ianuarie 2022 – însă constatăm că, de fapt, altele sunt prioritățile Executivului și ale Parlamentului României.

În ciuda mult trâmbițatelor majorări salariale anunțate de coaliția de guvernare, angajații din educație vor primi, în realitate, începând cu data de 1 iulie 2022, doar o pătrime din diferența rămasă de acordat, ceea ce însemnă, în medie, 65 de lei net pentru fiecare salariat. Această sumă reprezintă o altă formă de umilire a personalului din educație!

sursa:Romania TV