administratie

De frica DNA-ului și a lui Buzatu, la Prefectura Vaslui se tămâiază de zor

MISTICISM… Arestarea lui Buzatu a băgat frica-n oase funcționarilor care lucrează în Palatul Administrativ al județului, o clădire unde funcționează mai multe instituții de stat, dar cele mai importante fiind CJ Vaslui și Prefectura. De o lună de zile, subprefectul PSD Mircea Gologan tămâiază holul instituției sale cu mult sârg și mireasma de tâmâie, dar și fumul gros învăluie pentru minute bune holurile și birourile instituției. De ce tămâiază acesta cu o așa conștiinciozitate, nimeni nu știe. Că vrea să alunge duhurile rele care l-au băgat pe Buzatu în păcat, făcându-l lacom și poftitor, ori că vrea astfel să-i țină deoparte pe procurori de instituția sa, sunt doar supozițiile noastre, ale jurnaliștilor, însă cert este că acest ritual, subprefectul nu l-a făcut o singură dată, ci de mai multe ori. La întrebarea jurnaliștilor, acesta a fost mistic, precum un călugăr de pe muntele Athos, dar ne-a oferit o explicație. Prefectul de Vaslui,Daniel Onofrei nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect. Angajații Prefecturii, unii se amuză, alții o iau în serios, însă nimeni nu are curaj să exprime o opinie, arata vremeanoua.ro.

N-au trecut 40 de zile de la arestarea lui Buzatu și-n clădirea în care acesta a lucrat se tămâiază de zor. Nu ca să scape de dracu, ci ca să plece spiritele rele care au adus DNA în instituție. Cu o regularitate de ceas elvețian, holul comun care leagă Instituția Prefectului de cea a Consiliului Județean Vaslui este tămâiat conștiincios, în general diminețile. La o primă vedere, pare opera unei femei de serviciu superstițioasă care vede în DNA întruchipările forțelor răului și-ntr-un exces de zel a luat decizia de a curăța locul. Să nu uităm că singura susținătoare pe care Buzatu a avut-o pe la tribunale a fost femeia de serviciu de la sediul PSD, care i-a strigat: “Fiți tare, domnule președinte!”. Dar, surprinzător, gestul vine de la subprefectul Gologan, care de când a fost arestat Mitică, nu mai are astâmpăr. Aprinde dimineața cărbunii, pune tămâie pe ei și nu se lasă până când un fum gros nu cuprinde holul instituției. A recunoscut reporterilor de la Vremea Nouă că el este autorul acestui ritual de curățenie de duhurile rele și mai spune că de când tămâiază, în biroul său nu-i mai intră dușmanii. Care dușmani? N-a vrut să-i nominalizeze, dar e lesne de înțeles că se referă la rivalul său politic, care i-a furat scaunul de prefect. Bine că nu i-a scos părticele sau nu l-a pus pe toacă la biserică. Mirosul de tămâie nu face rău la nimeni și are o mireasmă dumnezeiască.

Gologan: “Să știți că folosesc o tămâie de calitate!”

E foarte greu de înțeles că fostul comisar al Gărzii Financiare, Mircea Gologan, șef de masonerie la Steaua României și apoi prefect și subprefect este un postitor athonit, care vrea să învingă DNA-ul cu rugăciune și pocăință, încât să-și tămâieze biroul și holul instituției în fiecare dimineață ca duhurile rele să plece pe pustiu. Explicația acestuia este hilară și nu stă în picioare. Mai degrabă arată frica pe care subprefectul Gologan o are față de DNA. “Am observat că, de când tămâiez holul, niște persoane nu mai trec prin acel loc și astfel nu mai ajung la mine în birou. De ce? Habar nu am, dar eu mă bucur. Și am decis să tămâiez locul mai des, ca Dumnezeu să mă ferească de dușmani”, a răspuns simplu Mircea Gologan. Acesta spune că folosește o tămâie de calitate adusă din locuri sfinte. Se pare că obiceiul acesta îl are subprefectul de când a cunoscut-o pe șefa de cabinet a lui Dumitru Buzatu, care este cunoscută ca o femeie care ține canoane dure pentru ca dușmanii ei și ai “șefului” să fie nimiciți. Apropiații acesteia spun că merge foarte des la slujbele de vineri seara ale părintelui Maxim, de la biserica din Draxeni, un loc devenit la modă printre funcționarii din instituțiile publice din județ, dar și printre tineri. Cică și Anuța avea tămâie prin sertare și după terminarea programului, într-o discreție absolută, mai tămâia biroul șefului, dar nu prea a ajutat. Dumnezeu nu-i iubește pe cei lacomi și pe cei care fură de la gura poporului care i-a pus la loc de frunte.

 

sursa:vremeanoua.ro