ACTUALITATELOCAL

David Saranga: „Ce am văzut în Vama Siret m-a impresionat. Cum au venit românii de rând să-i ajute pe refugiații din Ucraina”

Felul în care românii i-au ajutat pe refugiații din Ucraina, femei, copii, bătrâni, după ce Rusia a invadat țara vecină l-a impresionat profund pe ambasadorul Israel în România – David Saranga, a dezvăluit acesta, joi seară, la Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru.

„Ce am văzut eu în Siret, ce eu am văzut la vamă, acolo, am știut că poporul român este un popor primitor, am știut că poporul român e un popor cald și cu suflet. Dar ce am văzut acolo este ceva care m-a impresionat foarte mult. Faptul că am văzut oamenii, oamenii de rând care duceau mâncarea, care au venit pentru ajutor, care au venit cu mâncarea pentru a-i ajuta pe refugiați este ceva care m-a impresionat.

Şi vă dau și alte exemple. Am văzut cum autoritățile române ne-au ajutat pe noi, când noi am vrut să ajutăm pe israelieni sau evrei sau pe alți sau pe copiii bolnavi care au trecut granița și care s-au dus în Israel. (…)