SPORT

David Popovici, decorat cu cea mai înaltă distincție a statului român la 17 ani

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a decorat miercuri, 20 iulie 2022, pe sportivul David Popovici și pe antrenorul Adrian Rădulescu, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni.

„Avem in fața noastră doi tineri foarte talentați și pasionați care ne-au oferit multe bucurii și merită toată aprecierea noastră. Sunt foarte buucuros să vă felicit atât în nume personal cât al tuturor românilor.

Transmit felicitări tuturor sportivilor români care au participat la aceste comepetiții.

Dragă David, ați reușit să deschideți un nou capitol in istoria natației românești. Ați reușit să deveniți unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile. Dovediți o conduită morală de excepție, modestie, calități cu care ați cucerit inimile tuturor. (…)

Pentru a atinge un record e nevoie de o miime de secundă.

În tot acest timp, in spatele succesului unui campion stă o echipă. Vreau să transmit multumiri si aprecieri familiilor. Cei mai importanti sunt parintii, care merita intreaga recunostinta pentru modul in care v-au indrumat si sacrificiile facute. In spatele performantelor campionului David Popovici este Adrian Rădulescu. Adrian Rădulescu a demonstrat că e mai mult decât un antrenor, un mentor desăvârșit. Vă felicit pentru modul in care va sustineti sportivii!”,  a declarat Klaus Iohannis.