ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Daniel din Botoșani, urmarit ca in filme de politisti

Ieri, in jurul orei 18.00 , lucrătorii Poliției or. Salcea fiind în acțiune pe linie de depistare a conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului, au observat deplasându-se pe D.N. 29, de pe raza com. Dumbrăveni, jud. Suceava, direcția de deplasare Suceava-Botoșani, un autoturism marca Ford Focus de culoare albă, care se deplasa într-un mod sinuos.

S-a procedat la oprirea autoturismului Ford Focus folosind  semnalele luminoase și acustice ale autospeciale de poliție  pe D.N. 29 de pe raza loc. Dumbrăveni, jud. Suceava.

După declinarea calității i s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care cel cauză a refuzat să înmâneze actele de identitate precum și documentele autoturismului marca Ford Focus.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a adus la cunoștință acestuia că o să fie  testat cu aparatul etilotest. Acesta, vizibil iritat a refuzat și a devenit recalcitrant la adresa lucrătorilor de poliție. Întrucât conducătorul auto nu s-a supus solicitărilor lucrătorilor de poliție și a continuat să se manifeste recalcitrant, s-a luat măsura imobilizării, încătușării și conducerii acestuia la sediul Poliției Orașului Salcea.

După verificarea în baza de date s-a stabilit faptul că conducătorul autoturismului marca Ford se numește MOȚOC DANIEL, de 37 ani cu domiciliul în com. Vlădeni, jud. Botoșani,  cu drept de conducere – valabil.

I s-a solicitat din nou conducătorului  auto să se supună testării cu  aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus către Spitalul Județean Suceava-Secția U.P.U. pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Lui Daniel i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

Întrucât Moțoc Daniel continua să se manifeste recalcitrant și a provocat scandal în secția U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, s-a luat măsura imobilizării și încătușării  acestuia, fiind introdus în autospeciala de poliție.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1  Cod penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliției Orașului Salcea.