CORONAVIRUS

Dan Bittman NU crede în cele 7.000 de cazuri Covid: „Vreau ca autoritățile se demonstreze că există atâția români infectați”

Solistul vocal de la trupa rock Holograf rămâne sceptic în ceea ce privește pandemia și numărul de români infectați cu noul coronavirus. Bittman vine și cu o propunere către autorități – să demonstreze că numărul celor infectați este real.

„Ministrul Alexandru Rafila încearcă să prevină unele situații. Dar, decoamndată, în România nu există Covid, iar cei care vor să credem, ar trebui să ne convingă de existența acestui virus inventat. Cei care sunt plătiți din bani publici, să ne prezinte cazurile. Adică, să lase presa să intre în spitale și să ne prezinte cazurile, ca să fim și noi informați. Când rostești o cifră, mai ales când ești ministru, trebuie să îți asumi. Sunt convins că nu există 7.000 de cazuri. Iar de când virusul și-a schimbat eficiența s-a transformat în altceva, iar oamenii răcesc la fel cum răceam și noi când eram copii.

Eu nu mă bazez pe nimic, când fac astfel de afirmații, dar îi rog pe cei care încearcă să ne ducă în zona de pericol să ne demonstreze. Eu nu pot lua de bune declarațiile unora care azi sunt în funcție, iar mâine nu. România plutește de peste 30 de ani pe o mare de cadavre. Minișttii vin, pleacă, dar nimenui nu dă socoteală. Nici acum nu știm cine ne-a împușcat la Revoluție, cine e vinovat pentru cei din Colectiv, dar știm câți infectați sunt. Fiecare spital de stat are maganer, fiecare spital are obligația să ne prezinte acest număr de cazuri, iar presa are obligația să ne prezinte situația reală.