ANUNȚULTIMA ORĂ

Cutremur puternic în România. Seismul a fost resimţit şi în Bucureşti

Un cutremur puternic a avut loc, în această dimineaţă, şi a fost resimţit în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din România.Potrivit primelor informaţii, cutremurul a avut o magnitudine de 5,5.Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 140 de kilometri, mai arată informarea de la INFP.

Cutremurul s-a produs la 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi, 118 km nord de Bucureşti, 126 km sud de Bacău şi 148 km nord-est de Piteşti.

UPDATE – Magnitudinea cutremurului produs joi dimineață în județul Buzău a fost revizuită din nou la 5.4 grade pe scara Richter.

Magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în judeţul Buzău, a fost revizuită din nou, de la 5,2 la 5,4, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, la o adâncime de 168 km.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.