ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Curse Wizz Air spre Tel Aviv de pe Aeroportul ”Ştefan cel Mare”

Compania aeriană Wizz Air va opera, începând din ianuarie 2023, o nouă rută din România în Israel, respectiv de pe aeroportul din Suceava către aeroportul ‘Ben Gurion’ din Tel Aviv.

Potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian, transmis ieri, biletele pentru aceste zboruri pot fi deja cumpărate online de pe site-ul companiei şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil, cu preţuri începând de la 149 de lei sau 29,99 euro, pe segment.

Această nouă rută este prima operată de Wizz Air de la Suceava către Orientul Mijlociu, completând cele 12 rute existente către destinaţii din Europa.

Începând cu data de 9 ianuarie 2023, compania aeriană va oferi două zboruri săptămânale din Suceava către Tel Aviv, în zilele de luni şi vineri.

Extinderea rutelor vine cu mai puţin de o lună înainte de deschiderea bazei Wizz Air de la Aeroportul Internaţional ‘Ştefan cel Mare’ din Suceava şi înainte de livrarea a două noi aeronave, care vor sprijini operaţiunile pe cinci rute deja anunţate, către: Paris-Beauvais (Franţa), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneţia-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru) şi Eindhoven (Olanda).

De asemenea, vor exista creşteri de frecvenţă pe trei rute existente spre: Bologna, Milano-Bergamo şi Roma Fiumicino.

‘Wizz Air continuă să-şi extindă operaţiunile în reţeaua sa, în timp ce rămâne devotată aeroporturilor regionale, adăugând mai multe aeronave reţelei sale şi recrutând mai mulţi însoţitori de zbor. Astfel, doar în noiembrie şi decembrie 2022, compania aeriană va găzdui trei evenimente de recrutare în Suceava pentru însoţitorii de zbor aspiranţi care îşi doresc să lucreze pentru una dintre companiile aeriene care rămân puternice şi stabile. Evenimentele de recrutare din Suceava vor avea loc pe 18 noiembrie, dar şi pe 2 şi 14 decembrie. În România, Wizz Air a angajat peste 300 de însoţitori de zbor doar în acest an, plănuind să recruteze încă 200 în cursul anului viitor. Însoţitorii de zbor WIZZ se pot aştepta la salarii competitive, instruire plătită specifică industriei, uniforme, bilete nelimitate cu reducere pentru angajaţi, un număr de bilete gratuite şi reduceri pentru prieteni sau familie şi un program de lucru anunţat în fiecare lună’, se arată în comunicatul citat.

Wizz Air operează o flotă de 172 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar care s-a încheiat pe 31 martie 2022, operatorul a înregistrat 27,1 milioane de pasageri.

Compania este listată la London Stock Exchange, sub simbolul WIZZ