ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Cunoscut medic ginecolog, suspect în cazul „Abatorul de Copii”. Este acuzat că arunca bebeluși născuți prematur la gunoi și îi lăsa să moară

Un medic ginecolog din cadrul Spitalului Polizu, care activează și la alte spitale, este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Informații care vă pot afecta emoțional.

Medicul ginecolog Florian Robe este audiat astăzi ca suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cazul „Abatorul de Copii”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

„Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis ‘Mengele’, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Reacția spitalului Polizu: „Așteptăm finalizarea anchetei”

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei si Copilului „Alessandrescu- Rusescu” INSMC, din care face parte Spitalul Clinic Polizu, a transmis astăzi că va formula un punct de vedere abia după finalizarea anchetei.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa bebelușii prematuri să moară

Potrivit avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”. Medicum este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, arată avocatul Cuculi

„Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest „Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propiu în coșul de gunoi, până mureau.”, spune avocatul.

Cuculis: „S-a refăcut filmul ororilor”

„Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru „mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat Cuculis.

Avocatul a adăugat că acesta este doar începutul poveștii și probabil vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.

Potrivit lui Cuculis, din declarațiile date de asistente și cadrele medicale din Polizu, aceasta era o practică

Un bebeluș născut prematur, aruncat de medic într-o pungă, salvat de o asistentă. Copilul are astăzi 3 ani

Potrivit surselor Antena 3 CNN, există o singura plângere penală, depusă de părinți, referitoare la un copil care ar fi fost găsit încă viu de o asistentă. Încă respira, punga nu era legată. Aceasta i-ar fi zis medicului, iar el a zis ‘eh lasă ca moare el’. Asistenta, însă, l-a salvat.

Aceleași surse au dezvăluit că în acest caz au fost audiați părinții copilului și mai multe asistente. La audieri asistentele ar fi povestit ca așa se întâmplă cu unii născuți prematur, dar nu se știe dacă alții erau morți sau nu și nici nu există vreo posibilitate ca anchetatorii să mai poată afla acum.

Sursele Antena 3 CNN spun că ar exista și imagini cu medicul când îl aruncă pe copilul în cauză. Fapta s-ar fi petrecut în urmă cu trei ani, la nașterea bebelușului, iar părinții au depus plângere penală anul acesta.

A anunțat mama copilului că bebelușul a murit. După ce o asistentă l-a salvat pe cel mic, medicul a spus părinților că este o minune de Paște și copilul a înviat

Copilul avea 6 luni și un pic când s-a născut și cântărea un kg. Mama spune chiar că medicul a pus-o să semneze că a murit, iar după ce o asistentă a salvat bebelușul, acesta a anunțat-o că a fost o minune de Paște și a înviat, potrivit surselor Antena 3 CNN.

12 ore ar fi stat copilul în pungă până să fie salvat.

Inițial două asistente i-ar fi zis medicului că bebelușul respiră, trăiește, plânge. Medicul le-ar fi spus să-l lase că este mort. Copilul a fost pus într-o pungă și abia după 12 ore o altă asistentă, care trebuia să-l ducă la anatomie patologică, l-a găsit în viață și l-a dus la incubator.

„Unul din cele mai urâte cazuri. Acest copil are 3 ani și ceva. Pe tot parcursul audierilor medicul i-a zis „produs de concepție”, nu copil. Copilul aleargă și se bucură de familia ei. O fetiță. Medicul nu i-a dat nici un drept la viață. S-a referit la el ca la un avort. A zis că nici a doua oară nu și-a dat seama că acel copil este în viață.”, a precizat avocatul Adrian Cuculis, după audierea medicului Florian Robe.

„Această naștere a avut loc într-o debara și el a fost declarat că fiind născut viu la vreo 36 de ore distanță. Așteptăm expertiza INML să se stabilească ce sechele are copilul în momentul de faţă. A spus în fața procurorilor că a fost anunțat de asistentă că trăiește și a zis că el a considerat că nu trăiește.

Nasa copilului este chiar asistentă care a asistat și care a făcut și filmarea respectivă. Și ulterior, din cauza remușcărilor, a predat filmarea.

 

Mama a stat 24 de ore cu știința că acel copil murise. I-a spus apoi că e o minune. Fetița are niște sechele.

Asistentă care a filmat totul și care știa ce s-a întâmplat era dintr-o dată nașa copilului. 3 ani de zile s-a ținut sub tăcere. Părinții au aflat târziu.

A fost întrebat ce s-a întâmplat cu acea foaie prin care mama trebuia să-și trimită copilul la incinerare. A fost îndrumată să fie incinerat. A spus că nu știe nimic despre ele, că nu el se ocupă de procedură.

Nu a fost capabil să spună ce protocol a făcut cu privire la resuscitare copil. El considerând că e avort nu a făcut nimic.

Sperăm că după ce o să iasă expertiza INML să-i interzică să mai profeseze. El este suspect. A depus acel protocol prin care spunea că ei ar considera că este un avort. El spune că nu a auzit copilul plângând și a considerat că e mort.”, a mai povestit avocatul.

sursa:antena3.ro