BURSA ZVONURILOR

Cum se iau șpăgile la I.S.C.T.R. Suceava

Foștii șefi ISCTR Suceava s-au sprijinit unul pe altul. Doi dintre aceștia ar deține caiete cu firmele care trebuie controlate aceștia știu că trebuie să vină cu șpaga care ajunge chiar și la 2000 de euro.

Una dinte persoane a și dezvăluit cum se ia mita: 

Atunci când ești chemat la sediul  ISCTR pui în caietul de sarcini banii. Este o cameră unde chiar dacă mai sunt persoane totul este gândit.  Respectivul în timp ce stă pe scaun ia caietul, ușor dă drumul la euroi pe picioare și tot ușor îi bagă în buzunar . 1000-2000 de euro sunt șpăgile care ajung zilnic doar de la o firmă în buzunarele celor de la ISCTR Suceava.

Chiar dacă verificările par a unor oameni care își fac munca cu drag, în realitate aici  majoritatea  lucrează pentru șpagă. Chiar și averile sunt oarecum uriașe. La unul din foști șefi s-a modernizat nu numai casa dar în curte au răsărit și două hale. Colac peste pupăza, a fost susținut și angajat de către cel căruia i-a vândut teren pentru locuință.  Și acesta și-a ridicat o casă de lux. Nici nu îți vine să crezi cât de ușor te poți face cu casă modernă atunci când mergi acasă zilnic cu  buzunarele pline de euroi. Chiar și comportamentul îți este altul. Devii mai zeflemist si privești omul de rând mai de sus.

Curios este că DNA a stat cu ochii doar pe Serviciul Permise Suceava  în timp ce la ISCTR Suceava șpăgile sunt știute de ani buni. Nu degeaba există o luptă pentru funcția de coordonator șef al judetului.

Tot unul din foștii șefi se lăuda că merge în vacanță în Zanzibar acolo unde șeful lui de la Buucurești ar deține o casă de vacanță.