ANUNȚPUBLICITATE

Cum să alegi cel mai potrivit trening de copii în funcție de vârstă?

Pentru orice părinte, alegerea hainelor pentru copii reprezintă un lucru esențial și de cele mai multe ori părinții își petrec foarte mult timp prin magazine în încercarea de a găsi îmbrăcămintea potrivită. Treningul a fost dintotdeauna o piesă vestimentară iubită de cei mici și mult căutată de părinți, așa că uite un scurt ghid despre cum să alegi cel mai potrivit trening de copii în funcție de vârsta micuțului tău. Și nu, nu este vorba despre mărimi, pentru că fiecare copil e diferit și totul se rezolvă în cabina de probă, ci despre acele modele potrivite anumitor categorii de vârstă.

#1. Cât sunt bebeluși – pantaloni cu botoșei

Nu te-ai fi așteptat probabil să se înceapă de la o categorie de vârstă așa de mică și cel mai probabil nici nu asociai ideea de trening cu cea de bebeluși. Află totuși că, deși sunt atât de micuți și pare că nu e important cu ce se îmbracă, bebelușii au și ei nevoie de haine confortabile în care să se simtă bine, să se miște lejer și să nu transpire.

Pantalonașii cu botoșei sunt ideali la această vârstă în combinație cu un body pe măsură. Botoșeii sunt practici și te scutesc de efortul de a pune șosete în piciorușele lor, deoarece majoritatea bebelușilor au o problemă cu șosetele și nu prea le suportă, le dau jos imediat.

#2. După vârsta de un an – colanți

După vârsta de un an, lucrurile de schimbă. Majoritatea copilașilor se ridică deja și merg în picioare și în această etapă botoșeii sunt destul de incomozi. De aceea, cel mai indicat ar fi să alegi pantalonii de tip colanți. Sunt comozi și oferă copilului tău ceea ce are el mai mult nevoie în această perioadă: libertatea de mișcare.

#3. Până la 3 ani – pantaloni cu manșetă

Pantalonii cu manșetă sunt acei pantaloni de trening de copii ideali pentru micuții de până în 3 ani. Pe lângă faptul că oferă confort și libertate de mișcare, sunt și destul de călduroși, datorită stratului suplimentar oferit de manșetă. Îi poate purta peste o pereche de ștrampi, în cazul zilelor răcoroase, sau direct pe picior când nu este așa de frig și vrea să exploreze în voie.

De reținut: atunci când copilașii sunt atât de micuți, nu merită să investești în haine prea scumpe, de firmă, deoarece sunt la vârsta la care uzează și murdăresc foarte mult, iar fiecare spălare va veni cu o serie de frustrări din partea părintelui dacă nu va mai reuși să scape de petele grele de pe hainele de firmă.

#4. După 7 ani – trening din fâș

De la această vârstă, copilul începe să-și aleagă singur hainele și cu siguranță va avea nevoie de un trening adevărat fie pentru ora de sport, fie pentru joacă. Treningurile de copii din fâș sau din materiale sintetice sunt cele mai apreciate la această categorie de vârstă. Caută cu grijă și nu te lăsa descurajat dacă micuțul tău face prea multe mofturi la îmbrăcăminte. Lasă-l pe el să aleagă ce îi face plăcere sau nu să poarte. Este la vârsta de la care aspectul joacă un rol extrem important în ceea ce privește stima lor de sine în curs de dezvoltare.

#5. Trening pentru sporturile de performanță

Tot la vârsta școlară, majoritatea copiilor încep să facă sport, unii dintre ei chiar de performanță și au nevoie de îmbrăcăminte adecvată. Orientează-te în funcție de sportul pe care îl urmează și ce tip de echipament se cere. De multe ori, acestea nu sunt foarte accesibile la preț, însă cert e că sunt extrem de necesare. Același sfat ca mai sus: lasă-l pe el să aleagă modelul dorit chiar dacă tu ai pus ochii pe altceva. Nu numai că îi va crește stima de sine, însă îi vei transmite că și el este important și că părerea lui contează atunci când își alege singur îmbrăcămintea de care are nevoie.

(P)