ANUNȚGENERALPUBLICITATE

Cum alegi perna pe care dormi – 3 secrete

Știai că pernele sunt la fel de importante ca și salteaua? Acestea au o mare contribuție în ceea ce privește calitatea somnului tău. În rândurile care urmează îți dezvăluim toate secretele pe care trebuie să le afli pentru a ști să îți alegi corect pernele.

Somnul este extrem de important, atât în ceea ce privește sănătatea da fizică, dar și în ceea ce privește capacitatea ta de concentrare, de atenție și productivitatea. Este de la sine înțeles faptul că dacă nu te bucuri de un somn odihnitor, nu poți avea o zi bună și productivă. O mare influență asupra somnului tău are și perna pe care dormi deoarece, în cazul în care nu este aleasă corect, poziția inconfortabilă în care dormi îți poate da dureri de cap și dureri ale coloanei vertebrale.

3 secrete care te ajută să alegi corect pernele

Te invităm să afli care sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi pernele.

  1. Ia în considerare felul în care dormi

Primul aspect la care trebuie să te gândești atunci când alegi pernele este stilul tău de dormit. Spre exemplu, dacă tu preferi să dormi, în cea mai mare parte a timpului pe o parte, va trebui să te orientezi către o pernă anatomică. Forma acesteia îți ajută capul să se odihnească în așa fel încât să nu existe spații libere între umerii și gâtul tău. În cazul în care te simți confortabil și odihnindu-te pe o pernă clasică, va trebui să fii atent la înălțimea pernei deoarece gâtul trebuie să aibă o poziție comodă, și anume, să ramâna drept.

În cazul în care mai degrabă îți place să dormi pe spate, va trebui să te îndrepți către o pernă care are o fermitate medie și să ai grijă ca gâtul să nu se afunde prea mult în pernă pentru a te relaxa așa cum trebuie.

Iar dacă preferi să dormi pe burtă, îți recomandăm să te îndrepți către o pernă clasică, ce are o înălțime de până la 10-12 cm și care este confecționată dintr-o spumă cu memorie, lucru ce îi permite capului să nu se afunde prea mult în pernă și astfel să te bucuri de un somn odihnitor. Te sfătuim ca în cazul în care dormitul pe burtă este poziția ta preferată, să încerci să adopți și alte stiluri de a dormi deoarece atunci când dormi pe burtă gâtul și partea inferioară a spatelui nu stau confortabil și poți să te confrunți cu dureri.

 

  1. Ține cont de material

După ce ai determinat care este stilul predominant în care dormi, este timpul să treci la următorul pas și anume tipul de material din care este confecționată perna. Poți alege între materiale naturale, materiale speciale și fibre. Pernele care au umplutură naturală se referă la fulgi și la pene, însă unele pot conține și mătase sau lână. Principalul avantaj al pernelor cu umplutură naturală este că umplutura este flexibilă și își modifică forma în funcție de stilul în care dormi. Mai mult, materialele naturale nu îți provoacă alergii.

Materialele de tip umplutură specială se referă la pernele confecționate din spumă cu memorie sau din latex, iar principalul lor beneficiu este că îți oferă o bună susținere și poți dormi într-un mod ergonomic deoarece umerii și gâtul îți sunt foarte bine sprijinite.

Iar a treia categorie, cea a pernelor care sunt umplute cu fibre, vin cu avantajul că au o elasticitate mai ridicată față de a pernelor care conțin umplutură naturală.

  1. Fii atent la forma și la structura pernei

Și nu în ultimul rând, fii atent și la structura și la forma pernei. Dacă ai nevoie de o pernă care își modifică forma în funcție de pozițiile pe care le adopți, te vei îndrepta către o pernă normală, a cărei structură este obișnuită, iar dacă vrei o pernă cu o structură complexă, care are mai multe camere, cu diferite timp tipuri de umpluturi, alege o astfel de pernă.

Ai grijă și la calitatea saltelei, a lenjeriei și a cuverturii pentru pat și bucură-te de un somn odihnitor.