ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Cum a avut loc accidentul in care tatal a 12 copii a decedat

La data de 02.11.2022, ora 15.59 lucrătorii Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observant că pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești, conducătorul unui autoturism fiind încarcerat.

Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că numitul Schipor Constantin în vârstă de 26 de ani, din oraș Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A8 pe strada Calea Cernăuți, pe raza orașului Vicovu de Sus, din direcția Centru către Punctul Vamal, circulând cu viteză, nu a putut evita coliziunea cu autoutilitara marca VW Transporter, ce a efectuat, fără a se asigura corespunzător, virajul la stânga din parcarea din fața Grădiniței cu program normal nr. 3 Vicovu de Sus, neacordând prioritate de trecere, autoturismului marca Audi A8. Autoutilitara marca VW Transporter, a fost condusă de numitul Onofreiciuc Anghel în vârstă de 50 de ani din orașul Vicovu de Sus, intrând în coleziune laterală stânga cu acesta.

După impact, autoutilitara marca VW Transporter, a fost răsturantă, părăsind partea carosabilă în partea dreaptă a sensului de deplasare menționat mai sus, rămânând pe partea laterală dreapta, conducătorul auto rămânând încarcerat.

De asemenea, autoturismul marca Audi A8 a părăsit partea carosabilă, în partea stângă, fiind identificat în șanț.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare din cadrul Grupei ISU Vicovu de Sus care au procedat la descarcerarea numitului Onofreiciuc Anghel, acestuia efectuându-se manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute.

De asemenea, la fața locului au fost prezente două echipaje SAJ care au declarat decesul numitului Onofreiciuc Anghel la ora 16.46, totodată preluându-l pe numitul Schipor Ionuț, pasager pe scaunul din dreapta față a autoturismului marca Audi A8.

Conducătorul auto, numitul Schipor Constantin a suferit și el răni însă a fost testat cu apartul etilometru, rezultatul testării fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind recoltate două mostre bilologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Numitul Schipor Ionuț a fost diagnosticat la Spitalul Municipal Rădăuți cu „politraumatism coloană cervicală, hematom periorbitor dreapta, politraumatism toraco-abdominal, TCC cu pierdere de conștiință și amnezie”, iar conduătorul auto, numitul Schipor Constantin a fost diagnostricat cu „Traumatism toraco-abdominal și TCC”, aceștia fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru investigații de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. şi ped. de art.  196 alin. (1) și (4) din Codul penal, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal și „ucidere din culpă”, faptă prev. şi ped. de art.  192 alin. (1)  și (2) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul Penal.

După externarea lui Schipor Constantin, față de acesta urmează se se dispună măsuri procesuale.