ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Cultură de canabis descoperită într-o garsonieră, în urma unor percheziţii domiciliare

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT Suceava, au efectuat, miercuri, şapte percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, începând cu luna iunie 2022, mai mulţi tineri din municipiul Suceava ar fi desfăşurat activităţi ilicite din sfera traficului de droguri şi comercializării de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Ei au vândut atât droguri de mare risc (amfetamină, MDMA – ecstasy), droguri de risc (canabis), cât şi noi substanţe psihoactive.

Una dintre persoanele cercetate ar fi comandat în luna mai, de pe un site de profil, mai multe produse din sfera traficului ilicit de droguri (seminţe de plantă de canabis, îngrăşăminte), cu ajutorul cărora ar fi înfiinţat o cultură de canabis de tip indoor, într-o garsonieră din municipiul Suceava. Ulterior, ar fi comercializat canabis consumatorilor din municipiu, dar şi din localităţile limitrofe, fiind identificate mai mulţi clienţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, poliţişti şi jandarmi.