BREAKING NEWSECONOMICULTIMA ORĂ

Cu datorii de 600 mil. euro, frații Pavăl intră cu Dedeman în producția de energie

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au urcat în 2022 pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogați români. Compania de bricolaj a înregistrat în anul 2022 venituri totale de 1,7 miliarde de lei (342 milioane euro) și un profit net de 1,52 miliarde de lei, dar și datorii de aproape 3 miliarde de lei, echivalentul a 600 de milioane de euro. Mai nou, frații Pavăl se pregătesc să zguduie piața energiei. Au adăugat societății Dedeman SRL un nou obiect de activitate: producția de energie electrică.

În România, compania Dedeman, una dintre cele mai bine cotate de pe piață, a reușit în anul 2022 performanța de a realiza un profit record de 1,7 miliarde de lei, echivalentul a 340 milioane de euro, dar și datorii de  aproape 3 miliarde de lei, adică peste 600 milioane de euro. Frații Pavăl își măresc afacerea cu un nou obiect de activitate, și anume producția de energie electrică. Cei doi afaceriști au făcut modificarea în actul constitutiv al societății în urmă cu două luni. În afară de energie, Dedeman și-a mai adăugat un cod CAEN, și anume comerțul articolelor medicale si ortopedice.

 

Recent, Familia Pavăl a făcut o nouă tranzacție și a achiziționat 30% din grupul de firme Tei, acesta fiind un lanț de farmacii. De afacere se ocupă Karina, fiica lui Dragoș Pavăl. La începutul anului, frații Pavăl au cumpărat cu 377 de milioane de euro cele 7 clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo. Astfel, frații Dedeman i-au asigurat ieșirea de pe piața românească companiei din Austria.