GENERAL

Cu cat tupeu a fost pus în circulație. Vehiculul militar cu care a făcut Dani Mocanu accident nu are ITP şi nici nu e vehicul istoric

Vehiculul militar în care se afla manelistul Dani Mocanu şi cu care a lovit două autoturisme parcate în Râmnicu Vâlcea nu avea ce să caute pe stradă: nu avea ITP şi nici carte de identitate validată de Registrul Auto Român. Cu cat tupeu însă a fost adus înn România și cum a fost pus în circulație fără ca măcar vreun echipaj de poliție să îl oprească.

În plus, TAB-ul britanic închiriat de Dani Mocanu pentru a filma un videoclip nu ar fi putut să circule pe străzile din România, chiar dacă poliţiştii din Vâlcea au anunţat iniţial că avea toate documentele în regulă.

Un incident neobișnuit a fost filmat, ieri, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. Un transportor blindat a lovit două autoturisme parcate pe marginea străzii.

În turelă era cântărețul de manele Dani Mocanu, care filma un videoclip. S-a arătat deranjat de trecătorii care încercau să surprindă scenele cu telefoanele mobile.

TAB-ul a fost adus în România, în urmă cu câţiva ani, din Marea Britanie, cu un atestat de „vehicul istoric” emis de autorităţile din Marea Britanie. Totuşi, pentru a putea fi condus pe şoselele din România, proprietarul ar fi trebuit să obţină un atestat de la Registrul Auto Român. Acesta a şi mers cu vehiculul la RAR Vâlcea, însă inspectorii i-au explicat că nu se poate încadra la nicio categorie şi drept urmare nu poate circula pe stradă.

„Poliţia Vâlcea nu a dat o lămurire despre această situaţie, iar aseară l-au sancţionat pe cel care conducea, pentru că nu era atent la volan.

Această maşină nu ar putea fi omologată, nu ar putea primi o carte de identitate de la RAR, pentru că vizibilitatea în faţă a celui care conduce este foarte mult redusă. Din această cauză, astfel de maşinării ale Armatei române ies pe stradă cu antemergător.

IPJ Vâlcea a comunicat aseară, pe surse, că autovehiculul respectiv ar fi încadrat la categoria vehicul istoric. Acest lucru nu este adevărat, pentru că această atestare ar fi trebuit să vină de la Registrul Auto Român (RAR), ceea ce nu s-a întâmplat.

Automobilul respectiv a ajuns pe teritoriul ţării noastre adus din Marea Britanie, este înmatriculat în Marea Britanie, iar azi, poliţiştii au descoperit că nu avea nici măcar ITP. Acesta este motivul pentru care a fost ridicată cartea de înmatriculare a automobilului.

Se aşteaptă un punct de vedere de la Poliţia Vâlcea, Poliţia Română, pentru că e mai mult decât o contravenţie ce s-a întâmplat acolo. Nu poţi să-ţi cumperi un tanc cât două maşini, să circuli cu el pe stradă şi să nu se întâmple absolut nimic. Pe principiul acesta, toţi am putea să ne cumpărăm câte un tanc şi să mergem cu el pe stradă.