administratieULTIMA ORĂ

Cu 30.000 de lei, Flutur angajează firmă de avocatură a lui Valeriu Stoica într-o cauză ajunsă pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Consiliul Judeţean Suceava va achiziţiona servicii juridice de redactare a observaţiilor scrise într-o cauză aflată înregistrată pe rolul Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Serviciile ar urma să fie asigurate de Societatea civilă Stoica&asociaţii Bucureşti, iar potrivit proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a deliberativului judeţean, contravaloarea acestora se va ridica la 30.000 de lei, bani provenind din bugetul propriu al CJ.

Societatea civilă Stoica&asociaţii Bucureşti, il are ca membru fondator pe fostul ministru al Justiției,Valeru Stoica.  Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur  stoica este insa un aprpiat al fostului ministru iar firma de avocatura a aincasat bani grei de la Consiliul Județean Suceava și pentru alte cauze in care a fost angajată ca apărător. 

 

Referat semnat  de noul vicepreședinte al CJ  Vasile Tofan dupa arestarea lui Cristinel Crețu

Demersurile au loc după ce, pe 16 februarie 2022, Curtea de Apel Târgu Mureş a sesizat Curtea de Justiţie  a Uniunii Europene „cu întrebări preliminare”, iar pe rolul instanţei europene din Luxemburg a fost înregistrată cauza C-252/22. În acest sens, CJUE, prin adresa înregistrată pe 4 iulie de Consiliul Judeţean Suceava, a notificat instituţia suceveană să  trimită preliminar  „toate înscrisurile privitoare la cauză”. „… Lipsa experienţei în astfel de cauze, a consilierilor juridici din cadrul structurii de specialitate, sunt de natură a justifica achiziţionarea serviciilor juridice care să fie asigurate de către aceiaşi  avocaţi care reprezintă Consiliul Judeţean şi Instituţia Preşedintelui Consiliului Judeţean în faţa instanţei naţionale, respectiv la Curtea de Apel Târgu Mureş, şi au dovedit profesionalism în apărările efectuate” se arată în referatul semnat de vicepreşedintele Vasile Tofan.

Societatea civilă Stoica&asociaţii Bucureşti asigură reprezentarea autorităţilor sucevene în dosarul nr. 3655/117/2018 aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş, în cadrul căruia au fost formulate întrebările preliminare care formează obiectul cauzei C-252/22. Dosarul are ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local Pojorâta nr.69 din 16 septembrie 2009, de aprobare a Planului Urbanistic Zonal aferent Depozitului ecologic de deşeuri de la Pojorâta, în care Consiliul Judeţean, preşedintele Consiliului Judeţean şi Consiliul Local Pojorâta au calitatea de pârâţi.

De menţionat este că, în şedinţa ordinară a lunii trecute, consilierii judeţeni suceveni au aprobat achiziţionarea, contra a 450.000 de lei, a serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare a judeţului Suceava, respectiv a Consiliului Judeţean Suceava, în trei dosare aflate pe rolul Tribunalului Botoşani, a unuia de pe rolul Tribunalului Suceava şi a încă unuia de pe rolul Curţii de Apel Suceava. Toate acestea privind lucrările la infrastructura rutieră, contractate în cadrul Proiectului „Regiunea Nord-Est. Axa strategică Iaşi-Suceava”.