BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Crucea Roșie și-a întrerupt activitatea în Ucraina

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și-a suspendat activitatea în Ucraina. Un reprezentant al organizației a explicat că acest pas a fost făcut din considerente de securitate, potrivit Reuters.

„Din motive de securitate, echipele noastre au suspendat operațiunile astăzi”, a declarat un purtător de cuvânt într-un răspuns prin e-mail la o întrebare Reuters. Aproximativ 700 de angajați ai CICR lucrează în 10 locații din întreaga țară și oferă asistență și medicamente celor care au nevoie.

Ulterior, reprezentanții CICR au indicat pe Twitter că nu au încetat complet munca în Ucraina. Acum, profesioniștii trebuie să se „adapte la deteriorarea situației de securitate”, notează organizația.

Un purtător de cuvânt al filialei Crucii Roșii din Ucraina a declarat pentru ziarul Kommersant că în timpul bombardamentului Kievului din 10 octombrie, una dintre rachetele rusești a explodat în apropierea biroului organizației din Kiev. El nu a spus dacă vreunul dintre angajați a fost rănit.

Consiliul Norvegian pentru Refugiați a mai spus că a suspendat operațiunile în Ucraina până când situația se va stabiliza și operațiunile vor putea fi reluate în siguranță .

„Nu putem ajuta comunitățile vulnerabile când lucrătorii noștri umanitari se ascund de un baraj de bombe și se tem de atacuri repetate”, a declarat Jan Egeland, secretarul general al NRC.